fbpx
WAKAF QURAN RAMADAN RAMADHAN - YAYASAN AMMIRUL UMMAH IMANCARE - WAKAF AL-QURAN NUSANTARA 2021 1442

surah -albaqarah-ayat-261 yayasan ammirul ummah imbnet wakaf sedekah infak malaysia indonesia nusantara - infak sedekah bulan ramadan

Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benihyang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pulamengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat)
kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah, ayat 261)

 

Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”
(HR Muslim, bilangan (3092) daripada Abu Hurairah).

Yayasan Ammirul Ummah ,sebuah ngo yang berdaftar di Malaysia mempermudahkan hasrat anda  untuk menjana pahala  berganda  sedekah/infak/wakaf melalui penganjuran  Wakaf Al-Quran Ummah. Al-Quran yang anda wakafkan akan diedarkan kepada seluruh umat islam di negara-negara seperti Malaysia, Indonesia, Filipina, Sri Lanka, India,
Pakistan, Kemboja, China, negara-negara di benua Afrika,

Bersempena bulan Ramadan 2021/1442H  yang mulia ini, kami memerlukan sebanyak 200,000(dua ratus ribu) naskah al-quran untuk dicetak/diedar di  madrasah-madrasah, tahfiz-tahfiz,masjid-masjid,pondok-pondok,sekolah-sekolah,komuniti-komuniti kecil  di seluruh pelosok indonesia yang bekeluasan 1.905 juta km² dengan  penduduk islam berjumlah lebih 200 Juta orang di bawah program khas Wakaf Al-Quran Nusantara Ramadan 2021 / 1442H Yayasan Ammirul Ummah.

Kita mungkin tak mampu nak hafal 30 Juz Quran. Tapi kita mampu bersedekah /infak/ wakaf wang dengan serendah RM 30 untuk wakaf Al-Quran kepada pelajar tahfiz yang hafal 30 Juz.

Bayangkan sebuah Quran yang kita wakafkan, seorang pelajar Tahfiz membacanya berulang-ulang kali setiap hari dan menghafalnya serta mengajarkan al-quran yang mereka hafal kepada orang lain sepanjang hidup mereka.
Betapa mudahnya kita boleh kumpul saham akhirat melalui wakaf ilmu, yakni Al-Quran.

Wakaf al-quran ini juga boleh diniatkan di atas nama diri sendiri, ibu/bapa dan ahli keluarga yang sudah meninggal dunia. Semoga amal jariah kita mendapat ganjaran dari Allah s.w.t di dunia dan akhirat

Anda boleh terus bersedekah/infak/wakaf secara online  (kemudahan fpx internet banking) atau depositkan wang tunai ke dalam akaun  bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM.

*Maybank: 563019271201
*CIMB Bank : 8603338218

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60139863106)

Wakaf Quran . Wakaf Al-Quran . Yayasan Ammirul Ummah . Wakaf Quran Ramadhan / Ramadan 2021/ 1442H

WeCreativez WhatsApp Support
Hotline: +60139863106. 24 Jam Whatsapp.
👋 Assalamualaikum, apa boleh kami bantu?