fbpx

Yayasan Ammirul Ummah (Yayasan Ammirul Ummah) ialah sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) berdaftar secara sah yang beroperasi dari Malaysia. Diasaskan pada 22 April 2001 di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (Suruhanjaya Syarikat Malaysia), sebuah agensi di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia.

Yayasan Ammirul Ummah mengendalikan program amal di seluruh dunia yang mempunyai impak besar dalam pelbagai bidang isu, termasuk bantuan kemanusiaan, pembangunan ekonomi, kesihatan dan kesejahteraan, pekerjaan, pendidikan dan pembangunan masjid. Selain daripada program tersebut, Yayasan Ammirul Ummah juga memberi tumpuan kepada seni dan budaya.

Yayasan Ammirul Ummah menjalankan program dan projek kami dengan bajet dan sumber yang terhad. Yayasan Ammirul Ummah (Yayasan Ammirul Ummah) mengadakan perniagaan, kerajaan, NGO, dan individu untuk meningkatkan kesejahteraan/pembangunan manusia global dan sosio-ekonomi.

Visi Yayasan Ammirul Ummah

Bantu ummah global dari kemiskinan, tidak berpendidikan, tidak mahir dan menganggur

WeCreativez WhatsApp Support
Hotline: +60173163106. 24 Jam Whatsapp.
👋 Assalamualaikum, apa boleh kami bantu?