fbpx

YAYASAN AMMIRUL UMMAH

WAKAF QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH – RAMADAN 2022/1443H

مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَٰلَهُمْ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّا۟ئَةُ حَبَّةٍ ۗ وَٱللَّهُ يُضَـٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ ۗ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٌ

Allah berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benihyang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pulamengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat)
kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya.

 (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Maksudnya: “Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak adam pada hari al-Nahr (Raya Aidiladha) yang lebih dicintai oleh Allah selain daripada menumpahkan darah (binatang korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari Kiamat dengan tanduknya, bulunya dan kukunya dan sesungguhnya darah tersebut akan sampai kepada redha Allah SWT sebelum ia jatuh ke bumi. Maka, bersihkanlah jiwa kamu (dengan berkorban).”

– Riwayat al-Tirmizi (1493)

Yayasan Ammirul Ummah ,sebuah ngo yang berdaftar di Malaysia mempermudahkan hasrat anda untuk menjana pahala berganda sedekah/infak/wakaf melalui penganjuran Wakaf Al-Quran Ummah. Al-Quran yang anda wakafkan akan diedarkan kepada seluruh umat islam di negara-negara seperti Malaysia, Indonesia, Filipina, Sri Lanka, India, Pakistan, Kemboja, China, negara-negara di benua Afrika.

Bersempena bulan Ramadan 2022/1443H yang mulia ini, kami memerlukan sebanyak 200,000(dua ratus ribu) naskah al-quran untuk dicetak/diedar di madrasah-madrasah, tahfiz-tahfiz,masjid-masjid,pondok-pondok,sekolah-sekolah,komuniti-komuniti kecil di seluruh pelosok indonesia yang bekeluasan 1.905 juta km² dengan penduduk islam berjumlah lebih 200 Juta orang di bawah program khas Wakaf Al-Quran Nusantara Ramadan 2022 / 1443H Yayasan Ammirul Ummah.

Kita mungkin tak mampu nak hafal 30 Juz Quran. Tapi kita mampu bersedekah /infak/ wakaf wang dengan serendah RM 30 untuk wakaf Al-Quran kepada pelajar tahfiz yang hafal 30 Juz.

Bayangkan sebuah Quran yang kita wakafkan, seorang pelajar Tahfiz membacanya berulang-ulang kali setiap hari dan menghafalnya serta mengajarkan al-quran yang mereka hafal kepada orang lain sepanjang hidup mereka.
Betapa mudahnya kita boleh kumpul saham akhirat melalui wakaf ilmu, yakni Al-Quran.

Wakaf al-quran ini juga boleh diniatkan di atas nama diri sendiri, ibu/bapa dan ahli keluarga yang sudah meninggal dunia. Semoga amal jariah kita mendapat ganjaran dari Allah s.w.t di dunia dan akhirat

MAKLUMAT PERBANKAN

Anda juga boleh depositkan wang tunai ke dalam akaun bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM.

563019271201

8603338218

Aplikasi Rasmi Sedekah, Infak dan Wakaf Online :

aplikasi e-sedekah wakaf infak amal jariah malaysia indonesia antarabangsa - saluran sedekah dan wakaf online - esedekah - https://mobileapp.worldcharityfund.net

Untuk sebarang pertanyaan, berkaitan sumbangan /program kami boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60173163106)

YAYASAN AMMIRUL UMMAH

WeCreativez WhatsApp Support
Hotline: +60139863106. 24 Jam Whatsapp.
👋 Assalamualaikum, apa boleh kami bantu?