fbpx
Bantu Share ke Media Sosial

Pada 1 dan 2 Februari 2023, skuad cakna Yayasan Ammirul Ummah ke daerah Segamat, Johor bagi menjayakan misi pengagihan BANTUAN PASCA BANJIR di sana. Program tersebut bertujuan untuk membantu mangsa yang terlibat dalam kejadian banjir yang berlaku pada akhir Januari.

Misi kali ini adalah untuk mengagihkan bantuan berupa KIT SOLAT dan BAKUL MAKANAN. Banjir tersebut telah melibatkan 1801 orang mangsa terdiri daripada 504 keluarga. Seorang mangsa banjir berkata, mereka terpaksa meredah arus deras setinggi paras lutut untuk menyelamatkan diri ke tempat yang lebih tinggi.

Menurut seorang lagi mangsa, banjir kali ini adalah yang paling teruk terjejas kerana rumahnya ditenggelami air setinggi 9 METER dan ini merupakan kali ke 3 berturut-turtut sepanjang 2 tahun.

Pihak Yayasan Ammirul Ummah ingin mengajak anda sama-sama mengambil peluang ini untuk menyumbang kepada dana program-program kami. Di antaranya ialah, Program Wakaf Al-Qur’an, Wakaf Pembinaan dan Penyelenggaraan Masjid, Kit Solat dan Bakul Makanan (Foodbank).

Kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada penyumbang yang telah mengorbankan sedikit harta mereka, semoga dengan sumbangan yang sedikit dapat membantu mereka yang memerlukan disamping dimurahkan rezeki dan dimudahkan segala urusan.

SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN
Tekan link untuk menyumbang:

https://sukaderma.com.my/product/foodbank/

ATAU

Sakurkan terus ke akaun rasmiYayasan Ammirul Ummah
MAYBANK : 563019271201
CIMB BANK : 8603338218

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi Encik Mohd Kamal.
http://wasap.my/60173163106

#fatijjatv #banjir #foodbank


Bantu Share ke Media Sosial
Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.