fbpx

YAYASAN AMMIRUL UMMAH

WAKAF AL-QURAN UMMAH

WAKAF ANDA
TEPAT PADA SASARAN

Kami pastikan wakaf anda sampai dan agihkan Al Quran yang berkualiti tinggi.

PROGRAM WAKAF AL QURAN

Program utama Yayasan Ammirul Ummah adalah wakaf Al-Quran. Yang mana kita fokus kepada mereka akibat bencana alam. Marilah bersama Yayasan Ammirul Ummah untuk terus menyinari rantau Nusantara dengan cahaya Al-Quran melalui program infak tunai Wakaf Al-Quran Ummah. Cahaya Al-Quran bukan seperti cahaya lampu atau pelita, tetapi cahaya Al-Quran mampu untuk menerangi hati sanubari dan menerangi kehidupan, bahkah menjadi pembantu di alam kubur dan akhirat kelak.

Dari Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah SAW. bersabda: “Apabila anak Adam itu mati, maka terputuslah amalnya, kecuali (amal) dari tiga ini: Sedekah yang berlaku terus menerus, ilmu pengetahuan yang dimanfaatkan, dan anak soleh yang mendoakan dia.” (Hadis Riwayat Muslim).

Yayasan Ammirul Ummah telah melancarkan Program Wakaf Al-Quran untuk membuka peluang kepada seluruh umat Islam bersama-sama menebar kebaikan serta memberi bantuan kepada pusat-pusat tahfiz atau golongan yang memerlukan

JOM KITA WAKAFKAN AL-QURAN

BOLEH NIATKAN WAKAF UNTUK:

1)DIRI SENDIRI
2)IBU
3)BAPA
4)IBU MERTUA
5)BAPA MERTUA
6)ANAK LELAKI
7)ANAK PEREMPUAN
8)ADIK BERADIK
9)GURU
10)KAWAN-KAWAN

JOM WAKAF UNTUK MEREKA YANG TERSAYANG

KEMPEN YANG SEDANG BERJALAN

AL-QURAN YANG ANDA WAKAFKAN

“Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”
(HR Muslim, bilangan (3092) daripada Abu Hurairah)

Yayasan Ammirul Ummah  mempermudahkan hasrat anda  untuk menjana pahala  berganda  sedekah/infak/wakaf melalui penganjuran  Wakaf Al-Quran Ummah.

Al-Quran yang anda wakafkan akan diedarkan kepada seluruh umat islam  di negara-negara seperti Malaysia, Indonesia, Filipina, Sri Lanka, India,Pakistan, Kemboja, China, negara-negara di benua Afrika.

Penerima Al-Quran yang anda wakafkan adalah seperti pelajar,warga emas,keluarga islam,masjid , surau dan madrasah pengajian islam.

Kita mungkin tak mampu nak hafal 30 Juz Quran. Tapi kita mampu bersedekah /infak/ wakaf wang dengan serendah RM 30 untuk wakaf Al-Quran kepada pelajar tahfiz yang hafal 30 Juz.

Bayangkan sebuah Quran yang kita wakafkan, seorang pelajar Tahfiz membacanya berulang-ulang kali setiap hari dan menghafalnya serta mengajarkan al-quran yang mereka hafal kepada orang lain sepanjang hidup mereka.
Yang menariknya, kita cuma buat berwakaf sekali namun manfaatnya berpanjangan. Betapa mudahnya kita boleh kumpul saham akhirat melalui wakaf.

 

SOALAN LAZIM

Sumbangan boleh disalurkan di ================================ Yayasan Ammirul Ummah Maybank : 563019271201 CIMB Bank : 8603338218
Satu naskhah Al Quran hanya RM50
Satu naskhah boleh letak banyak nama pewakaf, tapi seelok-eloknya satu naskhah satu nama.
Setakat ni kami tak cetak di Al Quran, cuma kami berusaha untuk sampaikan kepada penerima nama2 pewakaf supaya mendoakan secara khusus kepada pewakaf.
Boleh. Nanti kami akan sertakan resit. Boleh saya tahu Tuan/Puan nak resit atas nama siapa ye ?
Alhamdulillah, kami masih kumpul untuk proses cetakkan. InsyaAllah, perkembangan nanti kami akan update melalui whatsapp, FB. Terima kasih atas sumbangan. Semoga Allah kurniakan rezeki yang melimpah ruah buat kita semua, inshaAllah.
Kami official Yayasan Ammirul Ummah. Untuk kepastian, sila pastikan payment direct masuk ke akaun bank Yayasan Ammirul Ummah bukan akaun personal. Atau boleh layari laman web kami Facebook : Yayasan Ammirul Ummah Website : https://yayasanammirulummah.com/
• Boleh. Nanti maklum pada kami sumbangan untuk zakat.

Zakat kami akan agihkan kepada asnaf melalui program bakul makanan. Adapun wakaf Al Quran, kami akan agihkan pada pondok2 pengajian.

 •  Aktiviti dalam Malaysia
  – Bakul Makanan
  – Agihan Kit Solat untuk Mangsa Banjir
  – Pembasmian Covid-19
  – Serahan Kerusi Roda kepada Pelajar OKU
  – Baik Pulih Masjid
  – Pembersihan Tandas Masjid
  – Qurban
 • Selain Indonesia, kami juga bantu Mindanao, Sri Lanka dan juga Gaza
Kami membuat kutipan dan agihkan ke sana kerana di sana masih banyak tempat yang memerlukan disebabkan faktor kesusahan dan bencana alam yang berlaku hampir setiap bulan.
Malaysia kami bagi juga. Kebanyakan di Malaysia dah ada, tidak sama keperluan di Indonesia yang sering di timpa bencana dan faktor kemiskinan. Jika ada yang perlu boleh maklum pada kami.

Untuk Al Quran, kos pengurusan diambil pada kuantiti yang dicetak. Semakin banyak dicetak, semakin murah harga cetakan. Alhamdulillah dapat cover untuk kos pengangkutan dan pengurusan lain-lain.

Sebelum ini Tuan/Puan pernah menyumbang dengan kami, Yayasan Ammirul Ummah. Terima kasih atas sumbangan yang diberikan.
Sedekah ini memang sampai ke tujuannya ke ?

Untuk potongan cukai pihak kami sedang usahakan.

Apa beza Al Quran (RM30) dengan Al Quran (RM50) ?

Kenapa YAU senaskhah RM50 tetapi NGO lain murah ?

MAKLUMAT PERBANKAN

Anda juga boleh depositkan wang tunai ke dalam akaun bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM.

563019271201

8603338218

Aplikasi Rasmi Sedekah, Infak dan Wakaf Online :

Untuk sebarang pertanyaan, berkaitan sumbangan /program kami boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60173163106)

YAYASAN AMMIRUL UMMAH

WeCreativez WhatsApp Support
Hotline: +60139863106. 24 Jam Whatsapp.
👋 Assalamualaikum, apa boleh kami bantu?