fbpx

YAYASAN AMMIRUL UMMAH

WAKAF AL-QURAN UMMAH

WAKAF QURAN - WAKAF AL-QURAN YAYASAN AMMIRUL UMMAH - WAKAF QURAN - WAKAF AL-QURAN UMMAH - WAKAF AL-QURAN NUSANTARA - AMIRUL UMMAH INDONESIA - WAKAF QURAN DI ACEH - WAKAF QURAN IMANCARE 2022 FATIJJA CETAK P1

“Apabila manusia meninggal dunia terputuslah pahala amalannya kecuali daripada tiga sumber: Sedekah yang berterusan faedahnya, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang berdoa kepadanya.”
(HR Muslim, bilangan (3092) daripada Abu Hurairah)

Yayasan Ammirul Ummah  mempermudahkan hasrat anda  untuk menjana pahala  berganda  sedekah/infak/wakaf melalui penganjuran  Wakaf Al-Quran Ummah.

Al-Quran yang anda wakafkan akan diedarkan kepada seluruh umat islam  di negara-negara seperti Malaysia, Indonesia, Filipina, Sri Lanka, India,Pakistan, Kemboja, China, negara-negara di benua Afrika.

Penerima Al-Quran yang anda wakafkan adalah seperti pelajar,warga emas,keluarga islam,masjid , surau dan madrasah pengajian islam.

Kita mungkin tak mampu nak hafal 30 Juz Quran. Tapi kita mampu bersedekah /infak/ wakaf wang dengan serendah RM 30 untuk wakaf Al-Quran kepada pelajar tahfiz yang hafal 30 Juz.

Bayangkan sebuah Quran yang kita wakafkan, seorang pelajar Tahfiz membacanya berulang-ulang kali setiap hari dan menghafalnya serta mengajarkan al-quran yang mereka hafal kepada orang lain sepanjang hidup mereka.
Yang menariknya, kita cuma buat berwakaf sekali namun manfaatnya berpanjangan. Betapa mudahnya kita boleh kumpul saham akhirat melalui wakaf.

 

MAKLUMAT PERBANKAN

Anda juga boleh depositkan wang tunai ke dalam akaun bank Yayasan Ammirul Ummah melalui mesin CDM.

563019271201

8603338218

Aplikasi Rasmi Sedekah, Infak dan Wakaf Online :

aplikasi e-sedekah wakaf infak amal jariah malaysia indonesia antarabangsa - saluran sedekah dan wakaf online - esedekah - https://mobileapp.worldcharityfund.net

Untuk sebarang pertanyaan, berkaitan sumbangan /program kami boleh hubungi Encik Mohd Kamal (+60173163106)

YAYASAN AMMIRUL UMMAH

WeCreativez WhatsApp Support
Hotline: +60139863106. 24 Jam Whatsapp.
👋 Assalamualaikum, apa boleh kami bantu?